Spulletjes

Afgelopen zondag maakten we weer een wandeling “vanaf de voordeur”. Heel leuk, je loopt 15 minuten en ontdekt plekjes die je nog nooit had gezien. Deze keer maakten we een rondje Onlanden. Een natuurgebied in wording aan de rand van de stad Groningen waar je op een regenachtige dag geen hond aantreft; wel (zilver)reigers, eendjes, valkjes en wat groter spul. Er staat een vogelkijkhut midden in een drassig gebied dat je via een vlonderpad met droge voeten kunt bereiken. De volgende keer nemen we dus de telescoop mee!

En, wist je dat op 200 meter afstand van de Groninger gemeentegrens, het Drentse bezoekerscentrum van de Onlanden staat? Het ligt in Eelderwolde maar aan de andere kant van de sloot staan de huizen van Grun. Een goede plek om een kop warme chocolademelk te drinken en jezelf moed in te spreken voordat je opnieuw de miezerregen induikt…

Met nog ruim twee maanden te gaan maken we de balans op: welke spullen gaan mee en wat moeten we vervangen. Zo kochten we in September nieuwe wandelschoenen (klasse A-B voor de kenners) en liepen hierin 200 km. Monique twijfelt nog (af-en-toe last, af-en-toe een blaar, had ik vroeger nooit) en geeft haar stappers nog een maand respijt. En Tim heeft een superdeluxe Goretex regenjas die vooral bij droog weer waterdicht is. Een gele rugzak moet ook vervangen worden, het trouwe ding heeft na 10 jaar inkopen op de markt zijn houdbaarheidsdatum bereikt. Nieuwe warme, waterdichte handschoenen?, houdt de cameratas het nog drie maanden?, nemen we boeken mee (Tim) en/of een e-Reader (Monique)?

We hebben met anderen gesproken en een ANWB-achtige gids vol handige weetjes voor Santiago-pelgrims gelezen (Praktisch pelgrimeren – 6de geheel herziene druk). Doe dat niet want je eindigt met een rugzak die uitpuilt van alle praktische spulletjes.

SPAC Sport gaat nog veel geld aan ons verdienen.

Onlanden-2

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *