Het huis op orde

Nog een maand te gaan en dan staan de rugzakken in de hal, worden de schoenen ondergebonden, geven we onze kat Puma een laatste knuffel en gaan we op pad. We zijn dus druk bezig met de voorbereidingen. Niet eens met de planning van de Camino want we hebben hard gewerkt om ons huis op orde te maken voor de toekomstige tijdelijke bewoners.

Er waren namelijk “een paar puntjes”. Al jaren waren de zijden gordijnen door zonlicht gerafeld maar onze ogen keken daar feilloos omheen. En de vaatwasmachine deed het meestal wel maar soms ook weer niet. En het kastje met de HiFi apparatuur… dat was eigenlijk toch wel vreselijk lelijk. En de CD’s, tsja, daarvoor was te weinig ruimte zodat her-en-der torentjes van CD’s ontstonden. Dus daar moest wat nieuws komen. En de tuin: daar was nog veel snoeiwerk blijven liggen. Zucht.

Dat is dus allemaal opgelost. Voor het eerst staan de CD’s geordend in een kast. Nog een paar allerlaatste puntjes (pruttelende afvoer, nog iets met de TV) en dan is het voldoende. Of nee: dan moet er nog een handleiding van het huis komen – met WiFi password, belangrijke telefoonnummers en verzorgingsinstructies voor Puma. En verder: ook allerlei abonnementen (krant, sportschool, verzekering, wegenbelasting etc.) worden stopgezet. Allemaal praktische zaken, overpeinzingen komen later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *