Het Caminojaar is begonnen

Met een intensieve Nieuwjaarsdag, waarbij de tradities in ere zijn gehouden, zijn we aan ons Caminojaar begonnen.

Tegen middernacht stonden we tussen de bewoners van het dorp Nebel op het plein voor de kerk waar -nadat de iPhones op 00:00 sprongen – Sekt-flessen knalden en sterretjes werden aangestoken. In de enoteca “Die Weinfriese” hebben we vervolgens Spaanse wijn laten aanrukken en op een goede Camino getoast. De eigenaren van de Weinfriese hebben eveneens een vakantiewoning nabij Cadiz in Spanje. Dit feit is wellicht niet zo interessant maar heeft als belangrijke consequentie dat op de wijnschappen meerdere Spaanse topwijnen liggen. Een ander feit, ditmaal wel interessant – althans voor de wijnliefhebbers: “Taberner” van “Huerta de Albalá” bij Cadiz. 100% Syrah. Verslaat Frankrijk en zelfs Italië wordt nerveus van zo’n kanjer.

Nieuwjaarsdag 2016 was qua weer even absurd als het afgelopen jaar. Windstil, blauwe hemel en warm. Terrassen waren bezet, rieten strandstoelen stonden opgesteld. Bier dat buiten stond voor het “Angrillen” werd warm. Op zo’n dag maken alleen watjes een Nieuwjaarsduik – maar zelfs die reden kon Puck, onze held-op-sokken, niet overtuigen. Water tot aan haar potjes, niet verder.

Amrum27

We zijn de plannen voor de Camino verder aan het uitwerken. Het lijkt dat we niet het hele stuk van Groningen naar Santiago zullen lopen. Die afstand blijkt namelijk iets meer dan 3000 km te zijn en dat is te veel om in 3.5 maanden te lopen. Je zou dan continu tegen de klok lopen, geen reserve hebben voor een kleine blessure of ziekte en zeker geen rustdag kunnen nemen. Ons huidige plan is:

Nederlands spoornet (Groningen CS – Maastricht CS)

Via Mosana (Maastricht – Namen)

Via Monastica (Namen – Rocroi)

Via Campaniensies (Rocroi – Vézelay)

Via Lemovicensis (Vézelay – St. Jean Pied de Port)

Camino Frances (St. Jean Pied de Port – Santiago de Compostela)

Binnenkort zullen we het plan in meer detail aan jullie tonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *