Bitter en Zoet

Het leven van de twee aspirant-Jakobsgangers gaat niet over rozen. In plaats van zoete bloemengeuren treffen wij hoogstens bittere radicchio op ons pad.

Wij berusten in ons lot en volbrachten daarom een oefenweekend in Hotel Bitter en Zoet te Veenhuizen. Onze kamer lag in een pand met de naam “Plichtgevoel”. Maar dat ontdekten we gelukkig pas bij het uitchecken. Op Monique’s verjaardag (zaterdag) genoten wij van een voedzame maaltijd (hotel en restaurant zijn allebei uitstekend!). Op zondag vertrok het team even na 10 uur voor een wandeling vanuit Veenhuizen langs de Drentse brinkdorpjes Norg, Langelo en Steenbergen. Prachtig weer, zonnig en warm, zo zou het ook moeten zijn als we op 15 Februari uit Groningen vertrekken… Met twee topografische kaarten en een kompas zijn we niet verdwaald en na ongeveer 5 uur lopen waren we weer terug bij het hotel. Het grote wild bleek onderweg met vakantie te zijn maar twee lama’s van een hobbyboer vervingen de Drentse herten.

Monique liep deze keer op lichte wandelschoenen en had geen last meer aan de voeten. Tim droeg voor het eerst een iets grotere (40 L) rugzak die als gegoten zat. We gaan vooruit, volgend weekend een nieuwe tocht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *