We zijn niet alleen!

(Monique en Puck op het viaduct van Cluis)
 (Gargilesse -) Crozant, 26 maart, 22 km
(Crozant -) La Souterraine, 27 maart, 19 hr, 12º C, 27 km, totaal: 1002 km
Het Groninger expeditieteam loopt verder richting het warme zuiden! Het landschap in de Limousin bestaat uit plateaus van grazige weilanden die worden doorkruist door beboste riviervalleien en met her en der een dorpje.
Enkele impressies:
Bij het plaatsje Cluis staat een prachtig, oud viaduct van een kilometer dat een brede vallei overspande. Alleen voor voetgangers, met kiezels op de grond. Het nut van het bouwwerk was voor ons volstrekt onduidelijk. Militair bouwwerk? Kunstwerk?? Een overbodige overheidssubsidie???
Souterrain2
(Bloezem  – we krijgen er niet genoeg van – in Gargilesse)
Gargilesse is in maart een toeristendorpje in ruste. Twee straten met drie hotels en dat allemaal omdat de bekende Franse schrijfster George Sand hier woonde. Inderdaad, wij kenden ook alleen de naam maar hebben nog nooit een boek van haar gelezen. We troffen in het hotel een Belg die begon te praten over George, en die niet stopte. Over haar huwelijken, romances, reizen, en haar dagelijkse gang van haar woonhuis in Gargilesse naar het hotel waar we overnachtten. De tafel waaraan ze (150 jaar geleden) zat stond in de hoek. Toen vluchtten we naar onze kamer.
Souterrain4
(Puck in de pelgrimsherberg van Crozant)
Crozant is een kleine burcht waar we (na 22 kilometer lopen) alleen de straat tussen de pelgrimsherberg en de bar/restaurant hebben bekeken. Hier zagen we, na ruim 6 weken lopen, onze eerste pelgrim. Paul (uit Almere). We wisten dat hij vlak voor ons liep omdat we zijn naam in de gastenboeken van de chambre d’hotes zagen staan. We spraken tot laat in de avond over de afgelopen weken, over de lange voorbereidingen voordat je 4 – 5 maanden weg kunt gaan, de rugzak die maar niet lichter wil worden, de dagetappes die eerder korter dan langer worden (niet meer dan 30 km per dag) en over alle goede mensen die het mogelijk maken dat wij de Camino kunnen lopen.
 Souterrain3
(de Limousin entrecote was uitstekend….)
Vanuit een gite op een bijna verlaten camping van La Souteraain wensen we jullie een mooi Pasen! Maak morgen, op tweede paasdag, ook een mooie dagwandeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *