Storm en regen

(La Souterraine -) Bénévent l’Abbaye, 28 maart, 19 hr, 12 ºC, 22 km, totaal 1024 km

Regenbroeken van B. beschermen expeditiereigers over de hele wereld tegen de regen en sneeuw. We volgen enkele teams die onze producten tot het uiterste belasten. Een maand geleden schreven we over het Nederlandse team Tom Vangraf en Moniq Henning die in hartje winter startten met de Camino naar Santiago. Onder fantastische omstandigheden trokken ze door de Ardennen: winterse buien, modderpoelen en zompige bospaden teisterden de twee lopers en hun uitrusting.

Na het vorige bericht van B. over deze tocht, zijn Tom & Moniq in de wijngebieden van Champagne en Bourgogne aangekomen waar een teleurstellend lange periode van droog en zonnig weer aanbrak. Maar wij van B. weten “na zonneschijn komt regen” en waren dus niet verrast toen de weersomstandigheden in Frankrijk recent verbeterden. Storm, stortbuien en – nog beter – storm met stortbuien werden voorspeld voor de Limousin regio waar de twee zich nu bevinden.

Vanochtend vroeg hadden we voor het laatste telefonisch contact met het team. Boy-o-boy, gisteren hebben ze bij perfecte condities gelopen. Tijdens een weeralarm (code geel) gingen ze op pad en ontdekten dat er nauwelijks schuilplekken waren. Het resultaat: alles was doorweekt wat niet door de kleding van B. of anderszins was beschermd. Zo horen wij het graag!

Benevent2

De lopers geven aan dat de tocht veel van hun lichamen vergt. Allebei zijn ze kilo’s afgevallen vanwege de karige Franse ontbijten en hun lunches die meestal bestaan uit slechts baguettes met wat beleg. Daarom eten ze vanaf morgen vitamine tabletten ter aanvulling op dit eenzijdige voedsel.

Het team loopt richting de Pyreneeën. Zal het noodweer doorzetten? Volg deze site voor het laatste nieuws.

Sinds kort weert Puck, de administrator, merknamen zoals B. om sluikreclame te voorkomen.

3 gedachtes over “Storm en regen

 1. Na een week van inpakken, uitpakken, verplaatsen, zoeken naar spullen in dozen, pluggen in muren enz enz. nu weer tijd om de blogs te lezen.
  Zeer gewaardeerde Pelgrims, wat toch weer mooie verslagen van jullie dagelijkse voortgang der camino. Goed dat jullie lijf en leden tarten opdat er een super atletisch en fysiek zeer gezond lichaam ontstaat (mens sana in corpore sano). Een vita pilletje helpt zeker bij jullie ascetisch bestaan. Neemt het aantal wandelaars/pelgrims nu toe, nadert de lente? of overheersen de maartse stormen en slagregens bij jullie net als hier? Veel succes, en een hartelijke groet van de Kraneweg…

 2. Het beste A-merk is dan toch merk B!
  Kanjers!
  Onze luifel was niet van merk B, dus die hebben we met de paasdagen maar voor de caravan weggehaald. Vanavond, als het iets droger is ( zowel van boven als beneden) gaan we hem weer opzetten en zullen de aankomende lente omarmen. Oke, ook een wijntje erbij en zo even wat wit goud scoren. Ik ben bang dat we daarmee niet het doel van een afgetraind lichaam gaan bereiken. Het deel ‘mens sana’ proberen we wel te behalen.
  Goede kilometers toegewenst.

 3. “De ware ontdekkingsreis is geen zoektocht naar nieuwe landschappen, maar het waarnemen met nieuwe ogen (Proust).”
  Ik heb die Proust altijd een enorme zeurkous (un casse-pieds) gevonden.
  Kortom ik wil op deze plaats nieuwe landschappen met oude ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *