Puck

Puck hypnotiseert een kat, Captieux

(Bourriot Bergonce -) Bouygues, 17 april, 23 km, Totaal: 1467 km
(Bouygues -) Saint Serves, 18 april, 15 km, Totaal: 1481 km
(Saint Serves -) Beyries, 19 april, 19 hr, C, 29 km, Totaal: 1510 km
Puck heeft een paar lastige dagen achter de rug gehad. Bij het opstaan heeft ze altijd al stijve pootjes gehad, zo baasje zo hond, maar plots hinkte ze in de ochtend een beetje.  We hebben Puck uitgebreid onderzocht en zagen dat een voetzooltje een klein beetje beschadigd was. Vanwege alle verhalen over blessures aan hondenpootjes door ruwe rotsbodems, dachten we eerst dat de blessure veroorzaakt was door het lopen van lange afstanden over asfalt. We hebben Puck uren lang op haar schoentjes laten lopen maar dit gaf geen verbetering. Zuster Monique bekeek vervolgens nogmaals het voetzooltje en vermoedde dat het wondje ontstond door een voetnageltje dat zo lang was geworden dat het in het voetzooltje prikte. Het nageltje hebben we kortgeknipt en de wond smeren we regelmatig in met vaseline zalf. Het voetzooltje is inmiddels zo goed als genezen.
Puck volgen we natuurlijk al dagenlang met argusogen. Eergisteren liep ze gelukkig weer goed (over 23 km) maar we hebben gisteren geen enkel risico genomen en opnieuw een korte afstand (15 km) gelopen zodat Puck in de middag lekker lang kon uitrusten en herstellen. Ook gisteren liep ze uitstekend, als vanouds, maar vandaag op het einde van de dag hinkte ze toch weer even.
We zullen de komende dagen geen lange afstanden lopen, niet langer dan 30 km en liever ook niet langer dan 25 km. Puck moet namelijk weer helemaal in vorm zijn als we zaterdag de Pyreneeën bereiken want dan gaat het pad over de 1300 meter hoge pas bij Roncesvalles.
De boog kan niet altijd gespannen zijn. Of: soms hebben we stom geluk en genieten ervan. Gisteren bereikten we dus al om 12.30 onze eindplaats Saint Serves en daar ontmoetten we bij de bar op het centrale plein de andere pelgrims waarmee we in de rifugio hadden geslapen: Paul en twee vriendelijke Fransen. Na het middagmaal namen we afscheid van de Fransen die nog doorliepen. Bon Route / Buen Camino!
 StServes1
vlnr Paul, Monique, Denis, Jean, Tim + Puck
En we hadden geluk, het was ook nog prachtig weer. Zon en zomerse temperaturen. We hebben daarom Puck gelimiteerd en ’s middags vrijwel niets gedaan. De kleren zijn gewassen in de wasmachine van de gemeentelijke pelgrimsherberg en daarna zaten we sloom bij het droogrek te genieten van de zon, een glas wijn en een goed gesprek. Heerlijk!
 StServes2
Twee mensen volgen hoe de was droogt

4 gedachtes over “Puck

 1. Dag Pelgrimers,
  hoop dat Puck deze dag ook genoten heeft van het wachten op het drogen van de was. Met zomerse temperaturen gaat het wel snel. Beetje langer wachten voor de zekerheid kan geen kwaad. Slokje erbij omdat het natuurlijk wel dorstig weer is. Hier in het halfhoge noorden schijnt het zonnetje ook, met een aardig windje. Volgende week zelfs weer kans op nachtvorst. Kan onze koning op zijn feestje misschien nog schaatsen ;-).
  Ik was al benieuwd hoe hoog jullie moeten gaan om de grens naar Spanje over te steken. 1300 meter is aardig wat.
  De pootjes van Puck niet te vet houden, want dan wordt het wat zachter en kwetsbaarder (tenminste, zo werkt het bij mensen). Drogen aan de lucht, net als de was, is altijd goed.
  Nog een fijne avond en voor de komende tijd weer: Bonne route!

 2. Dear Tim,
  nice to see a big smile in your face and after reading I thought by my side:
  What a nice way of meditation when Puck hypnotized a cat and the other once to sink in the sight of the dried laundry.
  Enjoy your time and still a good journey to yourself.

  ¡buen viaje,
  Hartmut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *