Paasmaaltijd in de Pelgrimsherberg

(Bénevent l’Abbaye -) Les Billanges, 29 maart, 21 hr, 10 ºC, 28 km, Totaal: 1052 km

We trekken verder en komen bekenden tegen. Paul, de enige andere pelgrim die we tot nu toe hebben ontmoet, zagen we opnieuw in een pelgrimsherberg van twee Engelsen te Bénevent l’Abbaye. En dus zaten drie Nederlandse pelgrims in een Engelse herberg in hartje Frankrijk. Een minor detail: het was gisteren tweede paasdag. Een onbelangrijk feit voor ons pelgrims aangezien wij elke dag de rugzak omdoen en de weg opgaan, ook op zon- en feestdagen en zonder een onregelmatigheidstoeslag te vragen. Echter, voor de rest van de bevolking bleek dit een reden te zijn om alles te sluiten (incl. bars en restaurants).

Het gevolg: in Benevent l’Abbaye was minder te doen dan tijdens een algehele staking op zondag.

Drie pelgrims zitten om de tafel in de herberg. Wat gaan we eten? Na 8 uur lopen heb je wel trek. Alle restaurants zijn dicht. Wat nu? Paul had een blik linzen met daarin wat verdwaalde spekresten en een pot olijven. Tim had een tin sardientjes in tomatensaus en een potje paté. Monique had een restdeel van een Camembert. En tijdens inspectie van de herbergkeuken vonden we ook nog een zak pasta, een fles olijfolie, talloze bikken theezakjes en nog meer potjes jam. Voilà! Met een volle maag stapten we in bed.

Vanochtend hebben we de noodvoorraad voedsel in onze rugzakken weer aangevuld bij de Carrefour. Puck had ook geluk, na het Carrefour-bezoek liep de Camino langs een supermarkt van dierenvoeding (brokjes en ander voedsel voor honden, katten, paarden etc.). Daarom heeft ze nu weer de beste brokjes van Royal Canin. Als dank trok ze ons over een paar flinke hellingen (zie boven).

Een gedachte over “Paasmaaltijd in de Pelgrimsherberg

  1. Nooit gedacht dat aan eten komen zo ongemakkelijk zou zijn in Frankrijk: het land waar je leeft als god in … Maar ja Goden hebben niet zulke stoffelijke behoeften.
    Blij om te lezen dat Puck weer eerste klas voedsel kan nuttigen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *