Het duiveltje

Rugzak3

(La Coquille -) Thiviers, 4 april, 18 hr, 15 ºC, 18 km, totaal: 1172 km

Hierboven zie je het duiveltje dat ons tijdens het lopen geselt. Het hangt aan je schouders, drukt op je heupen of prikt venijnig in je onderrug. Elke dag opnieuw vullen we de rugzakken en grijnst het duiveltje als een extra last zoals een baguette, Milka-reep, blikje sardientjes of een potje paté wordt toegevoegd. Na twee weken weet je hoe het ding bepakt moet worden, alles heeft dan zijn plek, zware spullen dicht tegen de rug en lichte spullen (kleding) daarom heen gestopt. Maar desondanks voelt de rugzak elke dag anders en klungel je tijdens het eerste uur lopen om de heup-, schouder- en andere banden optimaal af te stellen. De ene band een centimeter strakker, de andere band een halve centimeter losser. Het is verrassend hoe nauw de toleranties zijn.

We zijn niet gehecht aan de rugzakken, het liefst zouden we de dingen over de-eerste-de-beste schutting werpen maar dan worden we echte retro-pelgrims (stinkende lopers met vettige haren en slechts één dikke, vuile cape) die uit elke herberg worden geworpen (terwijl we niet snurken) en hebben jullie geen blog meer!

Sommige pelgrims lopen hun pad op blote voeten of kruipen of dragen het kruis. Wij sjouwen onze twee zakken Lucy (Monique) en Ferro (Tim) naar Santiago maar daarna gooien we ze in het helse vuur en gaan verlicht verder.

4 gedachtes over “Het duiveltje

  1. Thiviers, bijna in Perigueux. Mooie kerk daar, Cathedrale de Neuf Fonts.
    Te ver om in een dag te doen, maar wel een bezoek waard overmorgen.

    1. Ha Gerhard! Ja, dat is jou stek daar. We lopen vandaag en morgen twee korte etappes, zodat we ergens in Perigieux zullen overnachten en dus alle tijd hebben om de kathedraal te bezoeken. Ik ben benieuwd.

  2. Wat een avontuur! En wat kunnen jullie er leuk over schrijven. Flink van Puck, met haar kleine hondenpootjes om al zoveel kilometers onderweg te zijn. Lijkt alsof jullie blij zijn om zo onder de Spanjaarden te kunnen verkeren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *