Spanje

Met “Een omweg naar Santiago” in de rugzak hebben we Spanje ontdekt. In een vliegtuig naar Madrid, de bagage in een huurauto laden, de sleutel omdraaien en…. VROEM, daar gaan we!

Op naar het oosten (Aragon), het noorden (Castilië y Leon, Cantabrië, Asturië) of het noord-westen (Galicië). Eerst Madrid uitrijden, dan door de voorsteden en als de snelwegen leger worden gaat de muziek aan en zit Madredeus of Cristina Branco op de achterbank. De vakantie is begonnen! Door het raam zie je langzaam de golvende hoogvlaktes aan je voorbij gaan, groen of bruin afhankelijk van het seizoen. Een afslag, een pompstation, een wegrestaurant… verder is er niets te zien…

Dan zegt de TomTom dat ook wij moeten afslaan en duiken we gehoorzaam de provincie in. De afrit mondt uit op een regionale route en daarna rijden we over steeds smaller wordende locale weggetjes naar het dorpje waar de Casa rural staat. Een 12e eeuws kerk, een pleintje waar nog een paar klanten voor de bar zitten, een kruidenier op de hoek, nog wat straten en verder opnieuw de stilte….

Website Spanje-5

Ga naar het land ten Noorden van Madrid. Kies een natuurgebied en neem een wandelroute door velden die geuren naar kruiden, een kerktoren die ergens de uren slaat en met gieren die cirkels trekken boven je hoofd. Het pad loopt niet zoals je denkt en de subsidie reikte tot halverwege want dan stopt de bewegwijzering en begint het avontuur. Uiteindelijk kom je echter altijd weer terug in je hotel en smaakt het eten beter dan voor je vertrek.

En zo reizen wij al meer dan 10 jaar door dit rijke, eindeloze land. Door streken waar het stikt van oeroude geschiedenis en waar je meer ziet naarmate je er meer over leest. We hebben veel mooie plekken gevonden zoals bijvoorbeeld Parque de Somiedo in Asturië met prachtige, groene, bijna Ierse landschappen (zie beneden) en de rauwe beboste berghellingen van Os Ancares in Galicië (zie hierboven) waar internet nog uitgevonden moet worden.

Website Spanje-3

En vroeger of later stuitten we elk jaar op de Camino…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *