Amrum

Amrum. Een Duits waddeneiland waar geen vuurwerk wordt afgestoken en waar we met onze oude Job in 2008 naartoe reden. Job was panisch voor vuurwerk. Echt HEEL erg bang. Amrum werd ons toevluchtsoord want daar hoor je op Oudejaarsnacht alleen de kerkklok, klinkende wijnglazen en de dorpsbewoners die elkaar gelukkig nieuwjaar wensen. Het beviel goed en sindsdien vieren we oud-en-nieuw op dit eiland. Onze thuisbasis is Klar Kimming, een imposante villa uit 1920 in het dorpje Nebel dat eigendom was van een kapitein die met zeilschepen om Kaap Hoorn voer (en dan sluit de cirkel zich want wie Kaap Hoorn zegt denkt aan Chili, Patagonië, natuur, pinguïns, trektochten, tentjes, tomatenpasta en rode wijn).

Niet alleen wij maar ook andere gasten keren jaarlijks terug naar Klar Kimming. Om het jaar door te nemen in de Weinstube (!)  en te horen hoe het de anderen is vergaan.

Amrum-3

En verder: veel lezen, fado muziek, Vera’s Flammkuchen, sauna, nieuwjaarsfeest tot vroeg in de ochtend (Hyper Hyper) en…. veel wandelen! Over immens brede stranden (breder dan Schiermonnikoog…) of langs de waddenkust en uitkijken over het drooggevallen wad. Na een week Amrum zijn we geaard en klaar voor een nieuw jaar.

Op 27 december 2015 gaan we opnieuw naar Amrum.

Vera, Jens, Kai (*2), Silke, Thordis, Charlotte, Jörg en vele anderen: bis bald!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *