Uitgeteld

(sfeerfoto tijdens de lunch)

(Troyes -) Eaux -Puiseaux, 9 maart, 21 hr, 3 ºC, 33 km

We zitten uitgeteld op een bed van het enige hotel in de wijde omgeving. We hebben “een recordje gezet”. 33 ellendige kilometers gelopen. Door regen + wind en bij lage temperaturen. We zijn door 5 dorpen gekomen en in deze dorpen was niets (geen bakker, bar, restaurant of wat dan ook). Langs honderden huizen gelopen maar niemand die open deed. Aan het einde van de tocht liep het pad  door een bos waar quads eveneens doorheen hadden geraasd (lees: een grote modderpartij) en dan kan je je voorstellen dat we (incl. Puck) uitgeput voor de (dichte) voordeur eindigden van het hotel in Eaux-Puiseaux. Maar die opende 30 minuten later.

Troyes1

(Petrus & Paulus kathedraal te Troyes)

Maar we zijn in Troyes geweest! De leukste stad die we tot heden tijdens de tocht hebben gezien. Prachtige vakwerkhuizen en een schitterende kathedraal. We hadden een puik logistiek plan voor het kathedraalbezoek bedacht. Tim gaat naar binnen, fotografeert zich stuk en staart in verwondering opzij, naar boven etc. In de tussentijd zit Monique met Puck in de bar voor de kerk. Take it easy & relax. Daarna wisselen Tim en Monique, om vervolgens gezamenlijk een stempel in de credencial te halen. Kortom, een prima plan. Gemaakt door iemand (Tim) die een aantal jaren in Limburg heeft gewoond. En voor wie het ondenkbaar is dat er geen bar tegenover de kerk staat. Frühshoppen, je weet wel. Maar we zijn in Frankrijk waar alles anders is. Kortom, Monique en Tim stonden te blauwbekken voor de kerk. Maar de stempel hebben we!

Troyes2

11 gedachtes over “Uitgeteld

 1. Gewoon afzien dus….Maar jullie hebben het maar weer gedaan! Toppers zijn jullie!
  Stempels zijn binnen! En een mooie stad met een prachtige kathedraal gezien!
  En wij genieten ook van jullie verhalen en belevenissen!
  Pas goed op elkaar en ‘gewoon’ zo doorgaan.
  Wij vliegen morgen naar Valencia en zwaaien even vanuit het vliegtuig 😉
  Zet hem op hè
  Veel liefs van ons.

 2. Hi doorzetters! Ik dacht al zoiets. Ik volg het weer van Frankrijk nu met extra belangstelling en dat was niet best de laatste dagen.
  Hou vol!

 3. De sfeerfoto van de lunch is wel veelzeggend. Arme Puck. Is ze nog een beetje schoon, droog en warm geworden in het hotel? Jullie hebben vast goed geslapen. Voor alle drie, petje af en veel plezier met het vervolg!

 4. Respect !!! Ik geniet van jullie verhalen, ondanks dat het een ‘ellendige’ dag was 🙂
  Goeie nachtrust doet wonderen ! Liefs en voor Puck een hele dikke knuffel ! Harma

  1. Vandaag stralend weer en we zijn nu aangekomen in Chablis(je weet wel van de zeer goede witte wijn) , dit wordt zo ons eerste terrasje met een glaasje…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *