Tot ziens bij u thuis

(bij madame Finot te Anglure)

(Sézanne -)  Anglure, 6 maart, 24 km

(Anglure -) Savières, 7 maart, 19 hr, 1 ºC, 29 km

We zijn onderweg naar Troyes (spreek uit als “trois”). Bossen en heuvels verdwijnen langzamerhand uit het landschap. De blubberige bospaadjes laten we dus achter ons, eindelijk!, nu loopt het makkelijker. Vandaag ging het pad zelfs 20 kilometers als een streep langs een oud kanaal richting Troyes. Het was een gloednieuw aangelegd fiets/ren/wandelparcours waar we het dagrecord hebben neergezet bij gebrek aan concurrentie.

In dit minder toeristische deel van de Champagnestreek zijn geen hotels zodat je bij privé-personen overnacht (de chambre d’hôtes). Gisteren waren we bij madame Finot in Anglure zonder WiFi maar met een eigen douche en zitkamer. Eten in de woonkamer met familiefoto’s aan de wanden en de Franse TV luid in de hoek.

Vandaag zijn we bij madame Noble te gast waar we een slaapkamer van 4*5 meter hebben met twee uitpuilende kastjes, een bureau en een wandmeubel. En dan kom je met twee grote rugzakken binnenlopen die je ook wil legen. Kortom, we moeten hieraan nog wennen maar we zijn beide dames dankbaar voor hun gastvrijheid en het uitstekende eten dat goed vult na een dag lang lopen. Bravo!

Vanwege het kleine aanbod van chambre d’hôtes slapen pelgrims in dezelfde huizen. Omdat iedereen aan het eind van zijn verblijf een bericht  in het gastenboek achterlaat weten we dat de meeste pelgrims uit Nederland komen en dat enkele dagen voor ons een andere Nederlander loopt, Paul uit Almere. We halen hem langzamerhand in, hij liep aanvankelijk 5 dagen voor ons maar zijn voorsprong is “geslonken” tot 2 dagen. Zullen we straks, na meer dan drie weken, onze allereerste pelgrim ontmoeten?

 

2 gedachtes over “Tot ziens bij u thuis

  1. Hoi Tim, Monique en Puck
    Erg leuk om jullie te volgen. Dat van die blubber is herkenbaar: we waren zelf afgelopen weekend in de Ardennen. De schoenen werden almaar groter.
    Veel plezier samen.
    Paul

  2. Volgens ons ben je je roeping misgelopen Tim 😉 Je bent een geboren schrijver! Ga zo door. We genieten van jullie verhalen. Blij te horen dat jullie het naar jullie zin hebben en dat het allemaal wat makkelijker gaat. Geniet lekker verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *