Rust

Reims – Reims, 1 maart, 23.59 hr, 8 ºC, 13.5 km

Onze eerste rustdag. Het doel: zo weinig mogelijk lopen. Geen kilometers maken maar achteroverhangen. De voeten rust geven en de kleren wassen. Maar toch, om 10 uur hadden we een afspraak met Jeanine in het art-déco café “Café du Palais”. Mijmeren over de Camino en de tocht die nog voor ons ligt. Zowel in gesprekken met Jeanine als ook met anderen merken we hoeveel plezier de ex-Camino gangers hebben om over “hun” Camino te praten. Wat er onderweg ook gebeurd is: ziekte van Lyme, mosquito aanvallen, ziekenhuisbezoek, het maakt niets uit: de ogen worden vochtig en iemand zweeft vanuit het café, 1500 kilometer verder naar Burgos, Léon, Ponferrada etc.

We hebben de kathedraal van Reims gezien: wat een prachtkerk, wat een werkelijk overdonderend architectonisch wonder. Hier moet je niet een half uur rondwandelen maar een dag en dan nog wil je niet weg. Stap in de Alfa en maak een tour langs Amiens, Chartres, de Notre Dame, Poitiers, Troyes en Vézelay. Ga in elke stad alleen naar de kathedraal (en een goed maar eenvoudig restaurant). En daarna weer verder. Ze zijn zo mooi, wat een rust, wat een ruimte, wat een glas-in-lood ramen en let bij Romaanse kerken op de detailversieringen van kapitelen, ontleed de 10-dubbele bogen met bijbelse voorstellingen rondom toegangsdeuren (met draakjes en slaperige koppen die uit graftombes herrijzen) en inderdaad, je bent een dag aan het kijken, genieten en grinniken.

In de avond hebben we bij Jeanine en Pascal gegeten. Twee mensen die we gisteren nog niet kenden en met wie we nu het glas heffen. Dat doet de Camino en we zijn nog maar aan het begin.

Diner1

(Pascale et Jeanine: santé!)

3 gedachtes over “Rust

 1. Hi Monique en Tim en Puck,
  Wat leuk om jullie tocht te lezen en ja, Reims slaat bijna iedereen over, maar de kathedraal is fenomenaal.
  Vandaag kreeg ik jullie website op een kaartje in de kapperszaak van Magda. Die werkt zich ook uitde naad haha. Er werd door een klant bezorgd geïnformeerd of Puck nog leefde. Zo’n gekke pluche exemplaar in haar mand brengt de mensen op vreemde gedachten. Ik lees dat ze springlevend is, levender dan ooit te voren. Super.
  Heel veel succes, plezier en geniet van het ontluikend voorjaar en de mooie ontmoetingen met stad, land en lieve mensen.

 2. Hoi Monique, Puck en Tim,
  Ik geniet van jullie blog, wat een avontuur! Heb zelf lekker een middag vrij en lees dat je een rustdag hebt gehad gisteren. In omgekeerde volgorde lees ik jullie pad terug en weer voorruit. Puck is mijn kleine held…
  Ik hoop dat jullie nog vele mooie en bijzondere ontmoetingen hebben onderweg.
  Groetjes, Gesiena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *