Roffelen & Banjeren

(Moussy – Abbaye de Baye -) Sézanne, 4 maart, 22 hr, 4 ºC, 31 km

Het roffelde tijdens het ontbijt op de ruiten. Een goed begin is het halve werk. Gelijk maar de regenkleding aangedaan, droog zal het niet worden. Om 9.30 uur vertrokken voor wat een lange dag zou blijken. Heuvel op, heuvel af. Over paden die herinnerden aan de Belgische Ardennen waarbij je glijdt en verder glibbert. Een tocht door een groot bosgebied waar we geen (= nul) andere wandelaars hebben gezien. Na twee uur ontwijk je de plassen niet meer maar banjer je gewoon verder.

En zie, langzaam voltrekt zich een wonder. Het werd, in tegenstelling tot alle Méteo-France voorspellingen, DROOG. Puck zag er erg zielig uit want tijdens een lunchstop in een bar kreeg ze spontaan brokjes, en meer brokjes, en nog meer brokjes. We arriveerden uiteindelijk om 17 uur bij de zusters van Baye waar we een kamer gereserveerd dachten te hebben. Maar er was één probleem: Puck. Ze kon buiten het gebouw in een open schuur slapen. Of binnen het gebouw in een afgesloten hok. Een uur later stonden we onder de douche van een hotel in Sézanne. En Puck lag op haar dekentje.

5 gedachtes over “Roffelen & Banjeren

 1. Nu, dat dachten we al, de wreedheid van de zusters om een hond buiten te sluiten. Let wel er is een nieuwe bisschop in Den Bosch namelijk Gerard de Korte, nu nog heel even Bisdom Groningen (/Leeuwarden). Scherm er maar mee bij die zusters, ze zullen het weten…..later.
  Succes de komende dagen, hier lichte mist en vorst, de staart blijft roeren in maart.

 2. Lieve mensen,
  Er is iets niet goed gegaan met mijn reactie op jullie wonderbaarlijke reis.
  Ik zie een leeg scherm verschijnen en ga het opnieuw proberen.
  Ik zie jullie reis steeds in beelden voor me en droomde dat ik in een groot mooi veld stond met heuvels aan de horizon. De zon ging net onder met prachtige kleuren en daar verschenen drie figuurtjes tegen de lucht.
  En toen zag ik het: Monique, Tim en Puck…..
  Het beeld maakte me blij en ontroerde me……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *