Pfff…

(Prémery -) Nevers, 18 maart, 22 hr, 6 ºC, 33 km

Het is droog weer en we lopen stevig door het Bourgondische landschap. Woensdag was het prachtig zonnig weer, gisteren was het bewolkt en daalde de temperatuur tot februari waardes en vandaag hadden we geluk, opnieuw een wolkenloze hemel en een temperatuur die de 20 ºC aantikte.

Al om 9 uur hadden we de rugzakken op en liepen we over de troosteloze hoofdstraat van Prémery naar de bakker. Gisteren, bij aankomst om 14 uur waren alle winkels (behalve de drogist) dicht en daardoor hoorden we van de farmaceut dat we alleen bij de Carrefour konden eten. Wat we gedaan hebben.

Maar vanochtend stopten we baguettes, flans en een doosje sardientjes in de rugzakken als voorbereiding voor een 33 km tocht. Waarvan 32 km over asfaltwegen. Langs weides die nu langzamerhand met koeien, schapen en paarden worden bevolkt. Langs hagen die uitbotten en door bossen waar de bodem geel en blauw kleurt van de stinzen. Maar dus drieëndertig kilometers. Een eerste pauze in het bos, een tweede pauze op een bankje voor een kerkhof (dat ontdekten we nadat auto’s links van ons stopten en mensen met boeketjes uitstapten die daarna door een hek rechts van ons verdwenen…).

Het is een wonder maar je komt uiteindelijk altijd bij je einddoel. Nevers. Stad van 100.000 inwoners, nooit van gehoord. Na 3 wat minder inspirerende kilometers door buitenwijken sta je zwijgend en tegen de muur hangend voor het trotse 1-sterren hotel. Je wilt naar boven, schoenen uit, op je bed liggen, onder de douche, een boek lezen en noóit meer opstaan. Ontstaan er wat taalproblemen. Komt een meneer erbij, alles opgelost. Maar die heeft nog folders. Plattegronden. En gaat gratis-en-voor-niets de hoogtepunten van Nevers op de kaart aankruisen. Is die gek! Daar gaan we never nooit heen! Douchen en daarna een biertje (Tim), orangina (Monique) en Nevers tap water (Puck). En eten. Ooit zullen we weer een ferme portie Pasta Bolognese eten. Niets beters voor een pelgrim. Maar het werd iets Frans in een brasserie. Enfin, misschien dat we morgen nog enkele highlights zullen zien maar vandaag gaat bij ons het licht uit. We strompelen naar bed.

…. gelukkig morgen maar 25 kilometer….

Nevers10

(Monique & Puck weer vrolijk stappend na een dag slapen)

Een gedachte over “Pfff…

  1. Zo, nu weer een reactie van W62. Laatste dagen te druk met K76-7 geweest, ook hoop gedoe,helaas nog niet klaar, dinsdag wel!
    Wat wederom een mooie beschrijving. Sijtske wordt al moe in de benen van het lezen. 33 km (mijn ideale afstand) is voor haar onoverbrugbaar. Maar de beschrijving van de landschappen, de mooie gedachten die ons bekruipen als we de dialogen ons voorstellen….nou dat willen we graag live horen van jullie in juni. De lente laat nog even op zich wachten maar is aanstaande in groningen. Dat merken we aan Puma. Zij holt af en toe als een wilde door het huis. Dat is erg leuk om te zien. Net weer binnen van het ochtendavontuur en ligt even uit te rusten in de vensterbank.
    Veel genoegen deze wandeldag, we knuffelen Puck in gedachte en een hug voor jullie! Zet ‘m op Pelgrims!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *