Mazzel

(de B&B in Champillon)

(Champillon -) Mousy, 3 maart, 23 hr, 2 ºC, 19 km

We hebben al twee dagen echt mazzel. Gisteren waren we na 7 uur lopen bij onze chambre d’hôtes in Champillon aangekomen. We hadden de hele dag geen druppel regen gezien maar 15 minuten na binnenkomst hoosde en sneeuwde het. Intussen zaten wij onderuitgezakt op ons bed en hadden een champagnefles van het huis op het nachtkastje staan (want we hadden opnieuw mazzel: de chambre d’hôte bleek eveneens een champagnehuis te zijn).

Vandaag hebben we evenmin geklaagd, de weersverwachtingen waren dramatisch (en inderdaad, voor het ontbijt moesten we door de sneeuw naar de voordeur rennen). Maar we hadden een heerlijke start van de dag waarbij we aan de koffietafel met de gastvrouw spraken over het leven en dingen doornamen die niet voor de blog bedoeld zijn.

En tijdens het ontbijt klaarde het op. Zon! Wat een mazzel. Opnieuw! We strekten de benen en daarna bleef de regenjas in de rugzak. Andiamo… (de paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas…) naar Hautevillers! Het geld van de champagnehuizen sijpelde hier al onder de voordeur door maar in Epernay, de hoofdstad van de champagne, waren de dijken doorgebroken en golfden de speculatie- en omkoopdollars over het trottoir. Avenue de la Champagne. Een must voor iedereen die kickt op de PC Hooft: Moët & Chandon, Mercier, Pol Roger, Castellane, Martel. De champagnehuizen waren nog dicht voor het gewone volk maar wellicht dat delegaties uit de Sovjet Unie, China, Saoedi-Arabië of Nigeria de heilige, kilometers-lange, ondergrondse krijtgangen al hadden betreden waarin 200 miljoen flessen champagne worden bewaard (toeristenbusjes stroomden leeg voor de ingangen). Nee, Epernay was niets voor ons. Het succes van deze wijnhuizen is niet het gevolg van een superieure kwaliteit maar van een hoger marketingbudget. Stuur ons nog maar een doosje Tribaut champagne uit Hautevillers. Wij denken aan de vriendelijke mensen aldaar en nemen dan tevreden een slok.

Of eigenlijk: laat die champagne maar. Morgen overnachten we namelijk in een abdij waar eenvoud voorop staat en Wifi afwezig zal zijn. Bubbels zullen dan uit het water komen. Maar hopelijk begeleid door een goed glas wijn. Wij zullen u op de hoogte houden. Bonne nuit.

Epernay2

(Dom Perignon. Monnik uit Hautvillers, nu figurant van Moët & Chandon)

4 gedachtes over “Mazzel

  1. Eindelijk ingestapt op de website, en meteen alles gelezen, zodat ik weer bij ben – helaas wél zonder rugzak en zonder champagne! Het goede daar!

  2. Waarde Pelgrims, de alcohol vloeit rijkelijk , het is jullie zeer gegund, dat is inderdaad mazzel. Het weer is inderdaad wisselend in maart (van die staart weet je wel…) , natte sneeuw, regen, waterig zonnetje, harde wind.
    Na ieder verslag van jullie voelen we ons ook onderweg naar SdC maar wel met het gerief van W62.
    Veel plezier maar weer, proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *