La France et Moi

Ik ben vroeger als klein kind twee keer naar Frankrijk op vakantie geweest. Daarna nooit weer, mijn ouders kozen toch voor Italie of Oostenrijk. Waarom? dat zal ik nooit meer te weten komen.

Maar goed ik loop nu een maand door Frankrijk en kom in stadjes en vooral veel in kleine dorpen. De dorpen zijn leeg, zoals eerder gezegd geen bakker, cafe of winkel. We vallen serieus kilo’s af, simpelweg ,omdat er meestal echt niets is. De eerste supermarkt of winkel? 20 kilometer verderop. Oost-Groningen is er niks bij. Dan kies je  bewust voor een hotel met restaurant. Daar lopen we dan toch maar weer 5 kilometer extra voor. Restaurant dicht. Zucht……… En dan denken jullie thuis, dan neem je toch even de bus of een taxi? Is er ook niet! Uiteindelijk nadat we de hotel eigenaar een beetje onder druk hebben gezet heeft ze ons met de auto ergens naar toe gebracht, een Michelin sterren restaurant. Goed toeven en we werden ook nog weer thuis gebracht.

Ook nog zoiets raars wat de fransman in het weekend doet. Motorcrossen in het bos. Op zaterdag of zondag wandel je hier niet ontspannen door de bossen, de hele tijd ben je aan het luisteren of er al weer motorcrossers eraan komen. Zij verwachten jou niet, dus ze komen er met een ongelooflijke snelheid eraan, ook hun vizier zit onder de modder, dus echt zien zullen ze ons ook niet. Oppassen dus.Vooral erg toch zonde van de natuur hier.

…..Maar dan nu zitten we in Vezelay! Een van de meest toeristische stadjes van Frankrijk. Prachtig! Toch overkwam ons het  hier weer dat we nergens in de middag konden eten, zelfs nog geen stuk droog brood kopen. Dit keer zitten we in een superhotel,  het heeft geen restaurant,maar de eigenaar heeft ter plekke iets voor ons bereid. Kijk dit is nog eens gastvrijheid.Het kan dus wel…..en willen jullie vanavond samen in de basiliek de dienst bezoeken met het koor? Wij passen wel even op de hond.

Mijn liefde voor Frankrijk en de fransman moet nog een beetje groeien, het gaat niet allemaal vanzelf.

We hebben nog anderhalve maand te gaan in Frankrijk en dan duiken we Spanje in. Vanaf Vezelay lopen ieder jaar duizenden mensen de Camino, dus je zou verwachten dat alles nu makkelijker zal worden. We zullen zien!

4 gedachtes over “La France et Moi

  1. Jullie zijn nu precies een 4 weken onderweg. . De “vakantie” is afgelopen, de “reis” begonnen! Het blijft natuurlijk spannend wie of wat je onderweg wel (of niet) tegenkomt. Dat is het avontuur. Succes en veel plezier . (Of moet ik jullie sterkte wensen?)

  2. Wat een andere wereld bij jullie en Frankrijk….Spanje is toch weer anders. Maar zo is het niet saai hè 🙂 Veel plezier op de reis verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *