Buon Camino!

(Chablis – ) Cravant, 12 maart, 22 hr, 3 ºC, 22.5 km

Na een stevig ontbijt op onze oude sfeervolle hotelkamer (jus d’orange, baguette, croissants, salami en camembert hadden we ingekocht bij de bakker) vertrokken we om 9.30 uur voor een redelijk korte tocht naar Cravant (inderdaad, van dat dorp hadden wij ook nog nooit gehoord en – geloof ons – je mist er weinig aan).

Dagen lang klaagden we over modderpaden, regen en wind maar zie, vandaag waren de wandelcondities ideaal. De zon scheen en na een frisse nacht stegen de temperaturen razendsnel tot Hollandse mei-waardes. De fleece en handschoenen werden niet meer aangetrokken en bij hellingen zochten we zelfs de schaduw.

We lopen over paden waar we twee dagen geleden nog zouden glibberen. De modder is door de zonneschijn echter opgedroogd zodat we nu ook langs weilanden en bossen kunnen doorstappen.

De bewegwijzering van het Jacobspad is met de Franse slag aangelegd (ontbreekt vooral daar waar je het nodig hebt) maar we hebben de gids met topografische kaarten en het pad is prachtig aangelegd over hellingen tussen de wijngaarden. Een baguette steekt parmantig uit de rugzak en de thermoskan is gevuld met warme thee. Onder een boom tussen de wijnvelden stoppen we en eten stokbrood, thee en chocoladereep. Wat wil je nog meer…

Buon Camino!

Cravant10

(langs een oude Romeinse heirbaan bij Cravant)

5 gedachtes over “Buon Camino!

 1. Haha, wacht maar, straks loop je in de korte broek 🙂
  Hoeveel km hebben jullie nu in de benen zitten? En nog niet toe aan nieuwe schoenen?

  1. We hebben nu zo’n 650 km afgelegd. Vandaag weer mooi weer, nu 31 km voor de boeg. Maar dan zijn we in Vezelay en morgen een rustdag. Vezelay moet een erg mooi stadje zijn

 2. Erg leuk om iedere dag jullie belevenissen te lezen!
  En fijn dat het mooi weer is, dat maakt het een stuk aangenamer om buiten te zijn. Ook hier in Groningen is het vandaag erg mooi weer, zonnetje schijnt, dus lekker geroeid en straks nog in de tuin (en morgen weer een hele dag binnen, op kantoor).

 3. Heerlijk zeg, zo’n dag in de lente zon. Hebben jullie wel een parasolletje? De zon zal jullie vast nog vaker vergezellen. Wellicht is het door jullie tocht de lente in Groningen ook in aantocht. Dit weekeinde prachtig zonnig weer: uit de wins en in de zon kun je herlijk buiten zitten; nog wel met een jas aan overigens.
  Een goede wandeling komende week, we kijken uit naar de foto met dikke knoppen aan boom of struik, loop met de zon mee, tot morgen of maandag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *