Uitnodiging voor een boekpresentatie!

Beste lezers, vrienden,

Ooit liepen Monique, Puck en ik naar Santiago. Over de tocht schreef ik het boek Een edelman in Lerma dat in 2018 verscheen. Via tussenpersonen bereikte een exemplaar Cees Nooteboom en dat was het begin van een onderling contact.

In de jaren daarna stuurde ik hem enkele brieven die zijn gebundeld in mijn nieuwe boek Berichten van achter de horizon. De afgelopen week leverde de drukker het resultaat. Een zware kartonnen doos staat voor mij op tafel, ik maak het open, pak het bovenste boek eruit, hou het in handen en wat ik zie… overtreft mijn verwachtingen.

Berichten van achter de horizon is een gebonden boek met leeslint en illustraties van Sharon Chester [1] van condors, huemuls, pinguïns en andere Patagonische dieren. Daarnaast bevat het diverse paginagrote afbeeldingen van antieke kaarten en prenten.

De tekst op de achterzijde schetst de inhoud:

Je bent op reis, door Zuid-Amerika of naar Zeeland, en je stuurt brieven naar een schrijver. De laatste twintig jaar heeft die schrijver jou begeleid, jij hebt zijn werk gelezen en hij heeft jou duizenden pagina’s toegesproken maar ditmaal zijn de rollen omgedraaid.

Je vertelt hem over een land dat een eiland droomt te bezitten, over een alomtegenwoordig onzichtbaar beest, over Europa, Diderot en andere gezamenlijke liefdes, over koffers vol boeken, verlaten straten, heel foute mannen van vroeger en nu maar, bovenal, over de band die tussen lezers en schrijvers ontstaat.

de onzichtbare huemul

Op dinsdag 13 april om 20.30, presenteer ik het boek tijdens een Zoom-bijeenkomst. Ik ben vereerd dat Arianna Savall [2] hierbij een kort optreden zal geven. Arianna is een harpiste en sopraan die diverse CD’s heeft uitgebracht, solo of met haar gezelschap Hirundo Maris, met haar partner Petter Upland Johansen of met haar wereldberoemde muziekfamilie. Haar muziek is betoverend en begeleidde ons tijdens de tocht naar Santiago. Ik kon mij daarom geen betere begeleiding voor de boekpresentatie wensen.

Ik hoop jullie allen te zien op 13 april!

Hierbij de gegevens voor de Zoom-bijeenkomst:

Meeting ID: 493 334 2955

Passcode: Sub6Hz

Tim van der Graaf, Berichten van achter de horizon. Brieven aan Cees, Uitgeverij Zwavel & Zuurstof, Groningen, 2021, gebonden, 68 pagina’s met illustraties van Sharon Chester en diverse kaarten en etsen in kleur, 20 Euro, ISBN 978 90 828580 6 8.

Vanaf 14 april is het boek te koop bij:

Uitgeverij Zwavel & Zuurstof

U kunt hier een gesigneerd exemplaar bestellen. Stuur hiervoor een mail met het bezorgadres en 06-nummer naar info@zwavelenzuurstof.nl en u ontvangt dan een betaalverzoek. Leveringen in Groningen zijn gratis, daarbuiten tegen het PostNL tarief.

Kapsalon Zus en Zo

Prinsesseweg 27

9717 BB Groningen

Boekhandel Godert Walter

Oude Ebbingestraat 53

9712 HC Groningen

050 312 25 23

info@godertwalter.nl

en via bol.com

Andere verkooppunten worden later bekendgemaakt.

Koop lokaal!

[1] Sharon Chester is auteur van twee prachtige natuurgidsen:

A Wildlife Guide to Chile

The Arctic Guide. Wildlife of the Far North

Ik dank haar dat ik meerdere prachtige tekeningen in mijn boek mocht opnemen.

[2] zie voor meer informatie Arianna Savall’s website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *