Concerten (en lezingen)!

Het boek Berichten van achter de horizon is onlangs tijdens een online bijeenkomst gepresenteerd. Op veler verzoek plaatsen we de opnames hiervan op onze blog. Tim gaf twee korte lezingen over het thema van het boek: de band die tussen een lezer en zijn (favoriete) schrijver ontstaat. In de eerste lezing schetst hij zijn verhouding met de Orlando furioso van Ariosto en de Atlas Maior van Blaeu. In de tweede lezing gaat het over zijn zevendertigjarige relatie met Cees Nooteboom en leest hij enkele brieven voor die hij aan Cees Nooteboom schreef en die in Berichten van achter de horizon zijn gebundeld.

Arianna Savall gaf twee prachtige concerten met diverse harpen en werd, in het tweede concert, begeleid door Petter Upland Johansen.

Het was een grote eer om Cees Nooteboom te verwelkomen en naderhand zijn waardering te ontvangen.

De twee uur durende video opnames zijn helaas te groot voor de website. Vandaar dat je hieronder de geluidsopnames aantreft. Klik op de illustraties, dan opent een tab en begint het geluid.

We hopen dat jullie van de muziek en de lezingen (opnieuw) zullen genieten!

Het eerste concert van Arianna Savall – Le Labyrinthe d’Ariane
Het tweede concert van Arianna – Bella Terra (met een storing tussen de vijfde en zesde minuut)
Over de band van Tim met Ariosto en Blaeu
Over zevenendertig jaar met Cees Nooteboom en het nieuwe boek

Het boek:

Tim van der Graaf, Berichten van achter de horizon. Brieven aan Cees, Uitgeverij Zwavel & Zuurstof, Groningen, 2021, gebonden, 68 pagina’s met illustraties van Sharon Chester en diverse kaarten en etsen in kleur, 20 Euro, ISBN 978 90 828580 6 8.

is verkrijgbaar bij:

Uitgeverij Zwavel & Zuurstof Hier kunt u een gesigneerd exemplaar bestellen. Stuur een mail met het bezorgadres naar info@zwavelenzuurstof.nl. U ontvangt vervolgens een betaalverzoek. Leveringen in Groningen zijn gratis en daarbuiten tegen het PostNL tarief.

Kapsalon Zus en Zo Prinsesseweg 27, 9717 BB Groningen. Gesigneerde exemplaren kunnen hier vooraf geregeld worden.

Boekhandel Godert Walter Oude Ebbingestraat 53, 9712 HC Groningen, Tel: 050 312 25 23, Mail: info@godertwalter.nl. Godert Walter levert door heel Nederland, ga voor een online bestelling naar Groninger boeken.

Met dit bericht begint de blog (opnieuw) aan een winterslaap, verder nieuws tref je aan op Zwavel & Zuurstof.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *