Brieven aan Cees (Nooteboom) verschenen

Het boek Berichten van achter de horizon. Brieven aan Cees is tijdens de coronaperiode online gepresenteerd. 

In aanwezigheid van Cees Nooteboom en omlijst door optredens van Arianna Savall vertelde ik hoe Nooteboom’s oeuvre, de Orlando furioso van Ariosto en atlassen van Blaeu mij telkens aanzetten om de rugzak te pakken en verre streken te ontdekken.

Ik sprak over een jarenlange relatie als lezer met Cees Nooteboom, dat zijn boek Omweg naar Santiago ons had geïnspireerd tot zwerftochten door Noord-Spanje en later zelfs tot het lopen van de camino naar Santiago. Je leest meer hierover in de eerste brief uit Berichten van achter de horizon:

Groningen 15 augustus 2019

Geachte heer Nooteboom, beste Cees, vriend,

Al bijna twintig jaar zijn wij een onafscheidelijk stel, delen we hotelkamers, de leestafel en het bureau. Inderdaad, schrijvers hebben talloze vrienden: lezers die ze niet kennen en tegen wie ze avondenlang praten zonder het te weten. Ik ben een van de gelukkigen en ik voel mij vereerd. Ik ga zitten, sla je boek open en jij vervolgt je verhaal. Samen hebben we de wereld verkend, hoewel jij reisde en ik thuisbleef. Jij sprak over mensen en landschappen, ik keek en zag een nieuw universum…

De alpaca

Meer informatie over het boek vind je in de volgende twee berichten (inclusief verkooppunten en bibliografische data).

Met dit bericht begint de blog (opnieuw) aan een winterslaap, verder nieuws tref je aan op Zwavel & Zuurstof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *