Romantiek

In vroegere tijden trok de pelgrim met zijn spullen in een plunjezak van dorp tot dorp en vond in een warme hooiberg of de gelagkamer van een herberg zijn onderkomen voor de nacht.

Dat is tegenwoordig anders. Althans als je met een hond loopt aangezien die niet welkom is in de meeste pensions, jeugdherbergen en hotels. Daarom zijn we gisteren uitgeweken naar een Campanile hotel in een buitenwijk van Luik. Daar was en bleef het koud, althans de kamer en de douche. Vanochtend zijn we snel vertrokken.

Vandaag zijn we te gast in het Ibis hotel in Boncelles, een voorstad van Luik. Niet te vergelijken. Dit is een normaal maar eenvoudig hotel. Ingeklemd tussen een golfterrein en een snelweg. Naast een bowlingbaan en een casino en een benzinepomp en een wellness-zaak (??). Waar is de romantiek gebleven? We lopen met onze rugzakken naar binnen en worden aangestaard als Spiders from Mars. Wandelaars? Maar dan wordt de Jakobsschelp herkend en passen we weer in een klantencategorie en blijkt de baliemedewerker een voortreffelijk gastheer te zijn.

Voor de statistieken: vandaag hebben we slechts 20 kilometer gelopen en voelen we ons beter dan gisteren. Het weer is nog steeds goed, windstil, geen regen, af-en-toe zon. Het pad voerde door lichte heuvels en een wijds aangelegde universitaire campus. Het Jakobspad is keurig bewegwijzerd, we hebben nog niet kunnen verdwalen maar doen ons best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *