Mist

Vandaag aan mij de eer om een stukje te schrijven.

26km, 650 hoogtemeters. Van Givet naar Vierves-sur-Viroin. Totaal nu 224km (bijna 10%).

Met zeer dichte mist zijn we vertrokken en raakten direct de eerste 50m al totaal gedesoriënteerd. Liepen precies de verkeerde kant op, maar Puck haar neus gaf aan, hier zijn wij gisteren ook al geweest, we gaan toch naar het zuiden? Rechtsomkeer mars! Waar Puck wel niet goed voor is.

De weg naar de Maas eenmaal terug gevonden, waren het  enige kilometers langs de Maas,tot er een afslag kwam. Niet , omdat de weg zo goed gemarkeerd was,Tim is vooral een erg goede gids, ouderwets met een boekje, kaart en kompas. Vanaf dat moment gingen we de heuvels opnieuw in. In een idyllisch dorpje werden we zeer hartelijk binnengehaald om iets te komen drinken. Heerlijke warme chocomelk gedronken een praatje gemaakt, ons Frans vordert snel????

Rond het middaguur brak de zon door en ja, de muts ging af, handschoenen uit, jas uit. Jaaaaaa! Het lijkt wel lente!!!! We hadden al ravijnen vol sneeuwklokjes gezien, bloesem in de bomen ,de eerste eendenkuikens, maar nu voelen we het. Laten er nog veel van deze dagen komen.

 

 

 

4 gedachtes over “Mist

  1. Monique, Tim,
    Time flies, jullie vorderen al mooi met inmiddels al een flinke afstand lopend afgelegd.
    Dat verhaal over kompas kaart en boekje hoor ik nog wel een keer…toch Tim? Het klinkt ook veeeeel beter als een slimme ” Santiago di Composthoop” app…….

  2. Nou nou al 10% … moet de hond met de kleine beentjes dan ook zover lopen.. :)… mooie teksten.. mooie foto’s! Geniet ervan.. nog maar paar honderd KM 🙂 Groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *