La Meuse

Namen – Wepion, 21 februari, 21.30 hr, 10 ºC, 32 kilometer

Vanochtend zijn we met de auto naar Andenne teruggekeerd om het stuk Andenne – Namen te lopen. Er zijn vast mensen die denken: “zijn die even gek. Zitten ze al in Namen. Pak in dat voordeel en loop gewoon verder vanuit Namen”

Daar zit wat in. Maar voor 11 uur denken we nog niet goed na en stonden we al in Andenne.

We maakten dus opnieuw een tocht langs de Maas en ook de komende dagen blijven we bij de rivier. Een rivier met bijna geen schepen en met weinig activiteit rondom het water. Wat is er aan de hand? De nasleep van de crisis? Mijnen staan stil, geen vrachtauto beweegt. In een verder idyllisch landschap waren alleen schietverenigingen actief en galmden oud-en-nieuw geluiden over het water.

Dat is gek. Elk vrijstaand huis heeft één, liefst twee waakhonden die naar ons blaffen, heen-en-weer rennen, tegen het hek opspringen en dat alles het liefst tegelijkertijd (Puck loopt dan onverstoorbaar verder maar wel aan de andere kant van de weg). Dat lijkt mij al veilig genoeg maar de Belg wil misschien een premium safety -gevoel hebben en neemt er nog een blaffer bij.

Gelukkig zijn wij bewapend met Puck, een knoflookgeur (in de middag) en een zweetlucht (aan het eind van de tocht). Kan niets tegen op.

7 gedachtes over “La Meuse

  1. Wat een ‘feest’ is het om de verhalen te lezen !! En nog maar een week op weg…ik blijf jullie volgen! Maak er weer een mooie week van en een dikke knuffel voor Puck!

  2. Hebben jullie de bagage zolang in Namen gelaten? Of is dat dan niet helemaal in de spirit van een pelgrimage. Ik sluit me ook helemaal aan bij Harma, heerlijk om te lezen jullie verhalen! Geniet van de reis!

  3. Ik ben heel aangenaam verrast door jullie verhalen en foto’s!
    Heb me voorgenomen jullie trouw te volgen; ik wens jullie een mooie tocht met leuke ontmoetingen en onverwachte belevenissen!

  4. Dag Waarde Pelgrims, zo hoort het natuurlijk, terugkeren per automobiel naar een plek waar je te voet verder gaat. Zo heb je in ieder geval weer een verhaal wat past bij een pelgrimage. En hoe langer in de treurigheid van dergelijke Belgische gebieden, hoe mooier het straks is in de glooiende heuvels en de lentezon. Veel goeds voor de komende dag en alles gaat goed in Groningen. We krijgen nu een paar koudere nachten (rond -3). Puma is een lieverd, ligt gestrekt op de bank totdat we naar bed gaan. Welterusten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *