La douche

Givet, 23 februari, 22 uur, 2 ºC, 27 km

We zijn vanmiddag in Frankrijk aangekomen na een lange, laatste Maasdag. In totaal hebben we ongeveer 75 km langs het Maaswater gebanjerd en drie schepen gezien. Dan gaat het verstand op nul en de blik op oneindig. Gewoon doorlopen, je kijkt niet eens op je horloge, alleen op de kaart om te bepalen waar je ongeveer bent en hoeveel kilometer je nog moet lopen. Passeren we een dorpje dan zoeken we of we iets kunnen eten want om gewicht te besparen zit vrijwel geen eten in de rugzakken.

In de ochtend nog jeugdsentiment: het pad liep vlak langs en onder de klimrotsen van Freyr. Over een lengte van 40 meter balanceerden we gebukt op een kademuurtje onder een overhangende rots, vlak naast de snelstromende rivier. En tot onze stomme verbazing zagen we zelfs al twee Belgen in een klimroute omhoog gaan.

Het was, tegen de verwachtingen in, een mooie dag. De lente komt eraan, de bloesem zit in veel bomen en stinzenplanten komen overal de grond uit.

De zon scheen totdat we de Franse grens hadden bereikt. We hadden nog geen paar honderd meter in “La douce France” gelopen of de lucht werd grijs, de wind trok aan en binnen een paar minuten hoosde het. Geen bescheiden Belgische regen maar echte dikke droppels. Zijknat stonden we een half uur later in het hotel. De rotzakken, morgen lopen we verder, via België!

7 gedachtes over “La douche

  1. We zaten nu weer in een hotelletje. De was gedaan en een heerlijke douche. Bij een Italiaan gegeten en vandaag weer een nieuwe dag. Vandaag voor het eerst stramme benen

 1. Wat prachtig dat je zo met jullie mee kunt reizen, en ik heb diep respect voor jullie dat jullie dit doen!
  Geniet er van, en inderdaad, de lente komt eraan!

  Succes verder.
  Groetjes, Ans Staal ( klant van Zus en Zo)

 2. Vanmorgen alles licht bevroren na een nachtje -/-1C. De lucht in Groningen is onbewolkt, de wins is gaan liggen. Puma geniet van het buitenleven, we merken dat de avonden voor haar ook langer worden, rond 2030-21 uur komt ze binnen. We volgen de weersvooruitzichten ook in jullie wandelgebied, de regen inderdaad was voorspeld en uitgekomen…Maar de lente komt eraan, eind deze week hebben we zonnige dagen. Dus de zonnebrand kan in de rugzak Pelgrims! En vergeet de oortjes niet ;-))
  Prachtige foto sturen jullie weer mee, als je die ziet treedt er een bepaald verlangen naar voren…even wandelen… Veel plaisir, H+S

 3. Hee Monique, Tim en Puma, wat is het stil in de straat zonder jullie, we missen vooral Monique en Puck in het straatbeeld, de wandelingetjes die jullie hier maken elke dag en de vrolijke praatjes, daarentegen genieten we zeer van de vermakelijke stukjes die geschreven worden, over wat jullie meemaken, het is zelfs zo dat we inmiddels naar de stukjes uitzien! dank daarvoor en geweldig dat jullie dit samen willen maar ook doen, naast afzien natuurlijk ook een geweldige ervaring met vele tips en tops!
  In gedachten reizen we met jullie mee en geniet ervan, Liefs Rita en Henk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *