The Eagle has landed

Puck in de tent aan ons voeteneind. Draai de foto 90 graden, de zwaartekracht werkt hier anders

Naar Roncesvalles, 25 april, 25 km, Totaal: moeten we uitzoeken

De blogberichten hebben we tot nu toe op de Mac geschreven, op het bed of aan een tafel. Maar we zijn nu in Spanje, met een hond, en dan wordt alles anders. Het Groninger expeditieteam bivakkeert nu in een klein 2 persoonstentje voor een enorme pelgrimsherberg. En een teamlid tikt als een idioot op een iPhone.

De herberg, Drie verdiepingen, meer dan 150 plaatsen, gekoppeld aan kerk, klooster en luxe hotels. Maar tsja, Puck… We mogen met hond eigenlijk niet baar binnen. De Nederlandse gastheren (het complex wordt door de Nederlandse Jakobsvereiniging gerund) zijn echter vertederd door Puck. Dus we hebben overal illegaal gezeten en een hospitalero waakte met veel botjes over Puck zodat wij konden eten (want in de eetzaal mag ze evenmin komen).

En dus zitten we nu samengepakt in ons tentje, zonder snurkende mede-pelgrims, zonder mensen die om 6 uur ’s ochtends al hun tas knisperend pakken maar we voelen ons als in de Apollo 13. Geland voor het Roncesvalles klooster.

4 gedachtes over “The Eagle has landed

 1. De camino is een literaire reis geworden zo lezen we, of eigenlijk zo interpreteren we de verslagen. Realisme en fantasie wisselen elkaar af. Heerlijk en verbeeldend! Het leven in de tent is begonnen dus. Nu, dat zal in Spanje te doen zijn. In ons lenteweer gaat het nog niet zonder winterslaapzak etc. Het was vannacht 0 graden, hagel, natte sneeuw, koud gewoon, niets lenteachtige anders dan enig jong groen aan bomen en struiken, althans het begin van de bloei is zichtbaar.
  Prachtige foto van Puck. Wij wensen jullie weer inspirerende dagen toe!!

 2. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Maar hopelijk is dit niet de voorbode voor het gedrag van de andere onderkomens. Gelukkig is het daar iets beter weer dan hier, waar de winter weer begonnen is.

  1. Ha Frank,
   We wilden vandaag aanvankelijk weer in een tent kamperen maar, terwijl we op een terras achter een glas bier de gidsjes bestudeerden, kotste Puck iets uit, denkelijk wat eten dat ze op het pad had gevonden en waarvan je niet wil weten wat het is. Dus werd het een hond-vriendelijk hotel met privé-douche en cv.
   Tim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *