Nieuwe carriëre kansen voor Puck

(Logroño -) Sensol, 3 mei, 22 hr, 9 ºC, 1200 km (auto), 2 km (te voet), Totaal: 1774 km

We rijden met Puck van Logroño naar Agnes in Groningen en zijn tot voorbij Parijs gekomen. Puck lag aan de voeten van Monique en heeft zich 10 uur lang nauwelijks bewogen tenzij ze een krabbel wilde hebben.

De rentree in Frankrijk verliep stormachtig. In het hotel sloeg ik uiteindelijk op de balie, wilde de medewerker de politie bellen en heb daarna met een afdelingschef gesproken om een stommiteit van het personeel te herstellen. Welcome back!

Maar nu de belangrijke zaken. Het vertrek van Puck geeft ons nieuwe mogelijkheden. We kunnen nu (zonder hond) in de Parador hotels slapen. Om dit te vieren hebben we alvast een suite in de Logroño Parador gereserveerd met een speciaal VIP-ontvangst en bijbehorend diner. De kosten hiervan hadden we niet ingecalculeerd en daarom hebben we in de auto gebrainstormd hoe we de 5000 Euro snel en simpel konden verdienen. We bedachten wat mogelijkheden en hebben met een paar mensen gebeld.

Telefoongesprek met John de Mol

Ha John!

Dag Tim

Hoe gaat het?

Tim, Time is money, waarom bel je?

Lees je mijn blog?

Elke dag, ik heb gisteren gelezen over jullie hond, wat een pech. Maar ga verder.

John, ik heb een geweldig idee voor een nieuw TV programma en het kost maar 5000 Euro

Tim, voor 5000 Euro doen we niets. We willen grote dingen hebben!

OK John, je hebt geluk, ik heb een tweede idee maar dat kost 100.000 Euro.

Klinkt beter alhoewel het nog altijd klein bier lijkt. Wat is het? En niet te veel details, vertel het in twee zinnen

OK John, een wedstrijd tussen een aantal equipes die een auto krijgen en daarmee zoveel mogelijk kilometers moeten rijden. Ze mogen onderweg eten en drinken kopen, maar geen brandstof tanken en niet naar de WC gaan.

Eh….., klinkt als iets van Top Gear…

John, hoeveel mensen keken naar Top Gear?

Ok, Ok, maar het klinkt eenvoudig, gewoon rijden totdat de tank leeg is, wat is daar nu spannends aan?

Nou John, het is niet zo maar gassen, je moet rijden op een zo zuinig mogelijke manier, dat past lekker in de huidige groene, energiebewuste tijd, dus 100 km/hr rijden, files ontwijken en geen berghellingen pakken maar tegelijkertijd moet je het ook volhouden, niet in slaap vallen, niet te veel RedBull drinken om je ogen open te houden want je mag immers niet naar de WC. Kan je het je voorstellen, 10 groepen die naar Santiago moeten rijden, degene die het verst komt ontvangt de prijs voordat die naar de WC stormt…

OK, ik vat hem, ik bespreek met met anderen, je hoor nog van me

Mooi, OK, juist, bel me maar als je meer info nodig hebt. Je hebt mijn nummer…

Oh ja Tim, nou ik je toch spreek. We gaan binnenkort een moderne versie van Lassie maken. Heb jij vroeger Lassie gezien?

Tuurlijk John

Wel, we hebben de cast compleet maar we zoeken nog een hond, als jij een hond kent met veel pit, uithoudingsvermogen en levenservaring dan moet je mij bellen..

Ok John, ik snap hem, moet even bespreken, we spreken elkaar nog!

Hm, dat had niets opgeleverd. Maar we hadden nog een troef achter de hand. Voor Wilfred Kemp van RKK-KRO hadden we eveneens een aanbod dat hij niet kon afslaan.

Telefoongesprek met Wilfred Kemp

(Wilfred is presentator van De Weg naar Santiago, een programma waarin hij op de Camino in Spanje staat en pelgrims aanspreekt. Op 22 en 29 mei worden hiervan weer twee afleveringen uitgezonden. Aanbevolen!)

Ha Wilfred!

Met Wilfred Kemp, met wie spreek ik?

Met Tim, Tim van der Graaf, van www.omwegnaarsantiago.nl

Ach, natuurlijk. Hoe is het met jullie Puck?

Het gaat Wilfred, we brengen haar nu naar Groningen.

Wat een prachthond, maar vertel, waarom bel je mij?

Wilfred, we hebben een weergaloos idee over een nieuw format voor een radioprogramma van de RKK of de omroep waarmee jullie zijn gefuseerd.

Wel Tim, het is geen fusie zoals in het zakenleven maar eerder een reddingsboei die we toegeworpen kregen en in dank aanvaard hebben. De oude RKK tak heeft weinig zendtijd op de radio. Maar toch, geef aan waaraan je dacht.

Wilfred, het is een idee voor een wekelijkse radio uitzending van een half uur met als werktitel “De Speed Camino” en het kost 5000 Euro.

Speed Camino? Onze luisteraars hebben geen interesse in geestverruimende middelen..

Sorry Wilfred, een foute titel, anders zou je kunnen denken dat het gaat over een stel junks die hun lijn naar Santiago snuffelen. Ha ha!!

Eh, Wilfred, sorry ik ben te enthousiast. Noem het maar de Expres Camino

Onze luisteraars richten zich ook niet op het vluchtige 

(na ongeveer 15 minuten praten kwamen we overeen dat ik wellicht een idee had voor een radioprogramma getiteld “Korte overpeinzingen over de pelgrimsweg naar Santiago de Compostela”)

Maar Tim, wat is je idee eigenlijk? Let wel, het geldbedrag dat je noemde heb ik onthouden maar wil ik nu niet bespreken.

Wilfred, we maken korte uitzendingen van 30 of eventueel 15 minuten. Geen moeilijke, diepgravende thema’s. We houden het lekker luchtig. Jij belt mij op en ik zit in de auto onderweg van Nederland naar Santiago, of van Spanje naar Nederland, en praat snel wat over de plaatsen die we passeren. Chartres, Tours, Poitiers, St. Jean Pied de Port, dat soort zaken. Vrolijke berichten over kathedralen en zo

Ja…

En dan niet alleen ouwe kost maar dan geef ik het ook een moderne twist, vertel ik ook wat over de snelweg, de Franse snelwegrestaurants en de laatste auto’s die ik ben tegengekomen. Raad eens wat ik vandaag zag!

De gebrandschilderde ramen in Chartres?

Nee! De nieuwe Alfa Giulia! Ik werd helemaal gek, wat een power! Wat een geluid, recht in je onderbuik! Daar praat ik dan over, haal ik ook nog Ferrari erbij en wijd dan uit over de Renaissance hofen van Modena en Imola om vervolgens de verschillen te benadrukken tussen de vele kleine Italiaanse stadstaten en het centralistische Habsburghof in het Escorial en daarna…

daarna?

begin ik over de Camino en vul daarmee de rest van de uitzending. Wat denk je ervan?

Beste Tim, wat een ideeën, ik ben overdonderd. Ik weet niet of onze leden op een Alfa of een Ferrari zitten te wachten maar het is in ieder geval iets Italiaans. Als je over een protestantse Volvo was  begonnen hadden we beter kunnen stoppen. Ik moet dit even laten bezinken.

Ok Wilfred, ik begrijp dat ik je overval…

Maar voordat je ophangt. Leuk dat ik je nu aan de lijn heb, we nemen namelijk een serie op over diepgaande relaties tussen mens en dier. We hebben al meerdere dieren gehad maar zoeken nog een hond. Met een baasje. Ken jij een hond die voor ons interessant kan zijn? Het liefst een hond met pelgrimservaring. Begrijp je wat ik bedoel? We zijn kritisch, het is voor een prime-time programma.

Ik begrijp het. Ik gooi het bij ons in de groep en in de mand (haha, grapje..) en kom er nog op terug

Naschrift:

[de 5000 Euro hebben we dus niet van John de Mol of de RKK-KRO ontvangen. In plaats daarvan hebben we een 8 uur durende video van onze autotocht gemaakt. Sommige mensen kunnen uren lang kijken naar het beeld van een aquarium, of naar een video met de branding op een strand. Wij hebben de autoreis met een iPhone opgenomen, je ziet dan precies wat de bestuurder ziet en hoort het geluid van de motor. Perfecte video voor de wachtkamer van een tandarts. Monique en ik hebben de hele weg niets gezegd zodat de kijker niet afgeleid wordt. De komende drie dagen maken we deel 2, 3 en 4. Het is goud waard. Ik voel het!].

Een gedachte over “Nieuwe carriëre kansen voor Puck

  1. Heerlijk om weer over jullie ervaringen in Franse hotels te lezen. Zou hier geen leuk format voor een televisieprogramma inzitten?
    Misschien dat voor de pilot de contactgestoorde eigenaar van Hotel Le Carré Long in Eaux Puiseaux kan fungeren.
    Overigens verwijs ik in dit verband nog naar mijn recensie die te vinden is op booking.com over hotel Bruin op Vlieland, waar een manager werkt, die haar gasten benadert met de charme van een kampbewaarster.
    Jullie boffen trouwens wel met het prachtige mei-weer in Nederland. Nu jullie toch hier zijn, misschien toch niet even het traject Groningen- Eijsden meepikken?

    Als jullie weer verder gaan, houd vol en veel geluk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *