Laatste nieuws: Ik ga naar huis!

over een paar dagen lig ik zo in mijn mandje terwijl mijn baasjes verder naar Santiago lopen

Zoals ik al eerder zei, mij wordt niets gevraagd.

Mijn baasjes hebben besloten dat ik naar huis moet…

Nu ben ik het wel voor een deel met ze eens. Mijn pootjes doen zeer sinds we in Spanje zijn want we lopen hele dagen op scherpe kiezels. Auw! Ik vind het veel fijner om op gras of in het bos te rennen! En het is inderdaad soms erg warm, maar mijn vrouwtje zorgt dat ik steeds genoeg water kan slobberen dus de hitte vind ik niet zo heel erg. Het ergste vind ik dat de Spanjaarden mij niet leuk vinden. Ik word vreselijk verwend door alle andere pelgrims maar wanneer we een slaapplaats zoeken kunnen wij heel moeilijk iets vinden. Ik mag nergens slapen! Mijn baasjes dachten slim te zijn en hebben door heel Frankrijk gelopen met een tent in hun rugzak maar zelfs op de campings mag ik niet komen (ook niet als we de enige gasten zijn) en evenmin in de tuin van een herberg. Het is zo erg dat we al met ons drieën in een schuur hebben geslapen. Maar toen lag ik wel lekker dicht bij en op de slaapzakken van mijn baasjes.

Ik ga dus naar huis! Ik ben te lastig voor de Spanjaarden. Morgen rijden de baasjes met mij in een huurauto naar Agnes. Ook wel gezellig hoor! Bij Agnes zit ik super!, ik krijg krokodillen van haar en die zijn heel lekker!, ik kan Baloe (de hond van Agnes) lekker een beetje plagen, ik zal tegen hem blaffen over de 1800 kilometer die ik heb gelopen, het lekkere Franse stokbrood, de brokjes uit de Pyreneeën en de Ardennerham die ik een keer op de grond vond en ik zorg dat iedereen met mij gaat rennen want ik heb nu een héél goede conditie!

Wanneer ik bij Agnes ben, gaan mijn baasjes alleen terug naar Spanje om verder naar Santiago te lopen (knettergek zijn ze, we kunnen toch ook gewoon gezellig in Drenthe wandelen?) en over een paar weken zijn ze dan weer thuis. Nou ja, ik snap niet alles, behalve dat IK volgende week weer gewoon werk en ZIJ nog vakantie vieren. Dat kan toch eigenlijk niet, maar ik hoorde ze smoezelen (ze denken dat ik niets hoor) dat er een kleine pup komt… Ik zal ze helemaal nat likken als bij ons thuis een klein kooikervriendje komt!

Ik heb me voorgenomen voortaan niet meer te blaffen naar die ene Labradoedel die iedere dag langs de kapsalon loopt. Ik vond het blaffen van al die grote Franse Herders, Mastino’s en Pitbulls best eng en ik wil daarom niet dat alle Oranjebuurthonden voor mij sidderen als ik de salon bewaak. Je kunt maar beter kwispelen en daar ga ik echt mijn best voor doen. Dat heb ik van de Camino geleerd. En dat Belgische, Franse, Navarraanse en Baskische brokjes ook lekker zijn. Het was best een toffe tijd.

Puck61

ik zal mijn baasjes missen en hoop dat ze snel weer bij mij zijn

Nou Puck, wij zullen jou ENORM missen, je bent een kanjer en we gaan in de zomer weer lekker veel samen wandelen!

14 gedachtes over “Laatste nieuws: Ik ga naar huis!

 1. Lieve alledrie, wat een nieuws en wat een onmogelijke beslissing! Nou Puck, kanjer die je bent, je mag natuurlijk weer naar de kapsalon in Groningen, Belle en Whisky kijken over het balkon al naar je uit en verheugen zich om je weer te horen, te ruiken en te zien!
  Goede reis……

 2. Lieve mensen, wat een moeilijk besluit, maar we snappen het goed. We leven met jullie mee. Nu vanuit Schladern aan Der Sieg, vandaag ingelopen voor de komende vijf dagen, kleine tochten van zo’n 15-20 km. Voor het eerst zonder Coco. We begrijpen goed dat het niet makkelijk is geweest in Spanje. Veel succes en goede reizen , Ultrëia

 3. Ach, wat zielig voor Puck. Zo lang meegelopen en nu de finish niet kunnen halen. Maar aan de andere kant gaat gezondheid toch boven alles. Voor Monique en Tim zal het wel wat stiller worden. Sterkte

 4. Jeetje, wat sneu zeg. Ik zie Puck dan weer snel in de kapsalon en voor de overblijvers: heel veel sterkte met de laatste loodjes. Wel wat stiller, maar Puck is in goede handen lijkt me.

 5. Natuurlijk een gemis voor alle drie
  ook een grote pluim voor Puck,
  toch al zover gekomen op dit pad.
  goede reis verder….

 6. Dat is jammer maar zelfs op een camping niet welkom is toch wel al te dol…. geen wonder dat er zoveel zwerfhonden in Spanje zijn, ik hoop dat ze goed thuis komt en jullie de tocht kunnen afmaken!!

 7. Kan Puck weer lekker in het Noorderplantsoen achter de eenden aanrennen, niks mis mee. Het was toch niets gedaan met die Spaanse eenden.
  Ook niet onplezierig om straks met prachtig mei-weer door Rioja te wandelen. Wanneer zijn jullie precies in Nederland?

  Als jullie weer verder gaan: houd vol en veel geluk.

 8. Echte dierenvrienden zijn jullie! Zo’n moeilijke, zware beslissing om zonderPuck verder te gaan, dapper hoor. Extra lange blokjes om voor Puck in Groningen!

 9. Ach jee…..wat een besluit….
  Maar hier hebben jullie goed over nagedacht met zijn drietjes.
  Elk nadeel heeft zijn voordeel. Denk je ook niet?

  1. Zei hmmmm Johan K dat niet?
   We rennen straks door Spanje,alle camp stuff laten we nu natuurlijk thuis. Super licht gewichten rugzakken zullen we hebben. Twee etappes in een dag en nog wat luieren na afloop.

 10. Och jee wat sneu nou Puck. Maar als je pootjes steeds zeer doen is het maar beter zo….Je hebt er wel 1800 km gelopen!!! En dat doen wij je niet na!! Wat dat betreft heb je het top gedaan! Je baasjes zijn super trots op je. En straks bij Agnes en in de salon kun je lekker nadromen. En alvast lekker dromen van een nieuw vriendje 😉 Toch ook weer leuk?!
  Voor je baasjes veel sterkte!

 11. Even een paar dagen de blog niet gevolgd en wat lees ik nu?? Wat een lastig besluit maar vooral een liefdevol besluit! Je kunt alles van te voren bedenken maar dit even daar niet in meegenomen ! Goeie reis terug naar Spanje morgen en maak er nog een paar mooie weken van! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *