Kikkersnellen

Het podium

SPORT. Valverde de la Virgen, 20 mei

In Valverde is weer het jaarlijkse kikkersnellen toernooi gehouden. In deze locale sport zit de deelnemer in een wedstrijdnest en peuzelt van elke kikker eerst de kop en daarna de rest van de lekkernij. Degene die de meeste kikkers in 15 minuten doorslikt heeft gewonnen. Na een spannende strijd van meer dan 100 deelnemers werden de prijzen uitgereikt (zie foto). Derde werd Oprah (de enige dame in het veld) met 22 kikkers, tweede werd Olexander met 28 en eerste was Onassis, hij had opnieuw de meeste kikkers, namelijk 31.

In een interview na de wedstrijd vertelde Olexander dat zijn moeder hem eigenlijk Alexander had willen noemen, uit liefde voor het Hollandse volk dat zoveel nestplaatsen voor ons ooievaars construeert. Zoals bekend schrijft de locale verordening voor dat onze namen met een O moeten beginnen, de O staat reeds voorgedrukt op het aangifteformulier van de burgerlijke stand. Olexander’s ouders wilden niet wijken en daarmee is onze sympathieke en succesvolle deelnemer tot een levend protest tegen de bureaucratie geworden.

Beneden het podium staat O o (eveneens een protestnaam) beteuterd te kijken. O o had een onwaarschijnlijk aantal van 62 kikkers verslonden, dacht winnaar te zijn en klepperde luid. De jury vertrouwde het echter niet en bij inspectie bleek dat O o’s tweeling Onno en Otto ook in het wedstrijdnest zaten en hadden meegepikt.

Zoals gebruikelijk zullen restaurants tot op 20 kilometer afstand van Valverde de komende maanden geen kikkerbillen serveren.

Kikker2

deze kikker was de dans ontsprongen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *