Bierzo, Wijn & Toeval

de pelgrim, bij de brug van Villafranca

(Ponferrada -) Villafranca del Bierzo, 24 mei, 23 hr, 13 ºC, 25 km, Totaal: 2202 km

Villafranca del Bierzo. Elf jaar geleden zou dit voor ons een naam zijn zoals “Carrion de los Condes” of “Calzadilla de los Hermanillos”. Spaghetti in je mond. En na een dag alweer vergeten.

Villafranca10

Mencía wijngaarden bij Villafranca

Maar in de afgelopen tien jaar zijn we hier vaak geweest. Voor één nacht, na 500 kilometers rijden vanuit Madrid, op weg naar nationale parken in Galicia, Asturias, of Castilla y Léon. Het is een mooie stadje en “ons” hotel ligt aan de Plaza Mayor. Hier keken we de afgelopen jaren met bewondering naar de pelgrims die ’s middags op de Plaza een wijn dronken. Altijd vrolijk en vol energie. De volgende ochtend waren ze echter allemaal verdwenen. Niemand meer te zien. Dat begrijpen we nu. Want wij staan tijdens een vakantie normaliter na 9 uur op terwijl pelgrims om 8 uur al onderweg zijn.

Villafranca3

Monique, valk bij ons hotel

Maar nu zijn wij dus ook pelgrims en hebben we vandaag voor het eerst op een terras van de Plaza Mayor gezeten. Na een echte Camino verrassing. Eva Marie en Gerhard uit Paderborn hadden we voor het laatst gezien in Navarra, 400 kilometer van Villafranca. Puck liep nog met ons mee maar we hadden al besloten om onze heldin naar Groningen te brengen. En tsja, Puck was een vriendin van Eva Marie en Gerhard die bij ons in een albergue overnachtten. Wij haakten af in Logroño, reden naar Groningen, terwijl onze beide Duitse vrienden verder liepen. En nu zien we ze opnieuw, toevallig, op het plein van onze stad, vlak voor “ons” hotel.

Villafranca1

graffiti in “Weinstadt” Cacabelos

Een gedachte over “Bierzo, Wijn & Toeval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *